Menu
Your Cart

Wasmachine onderhoud

Eens in de zoveel tijd is het verstandig om uw wasmachine schoon te maken. Wasmachine onderhoud is niet alleen goed voor uw wasmachine, uw wasmachine gaat zo ook langer mee. Als u merkt dat uw wasgoed stinkt of vuil blijft, is het tijd voor wasmachine onderhoud. De reden voor stinkend wasgoed en vuile was is dat er in vergelijking met vroeger veel kouder gewassen wordt. U wast waarschijnlijk zelf ook vaker op 30 graden dan vroeger. Bovendien is wasmiddel nu nog geconcentreerder. Beide aspecten zijn goed voor het milieu omdat er minder energie nodig is om het water op te warmen en u minder wasmiddel per was nodig heeft.

Wasmachine reparatie kunt u voorkomen door regelmatig wasmachine onderhoud uit te voerenVoor de wasmachine is dit echter minder gunstig omdat zeepresten in de zeepbak en de binnenzijde van slangen blijft zitten. Uiteindelijk zorgt dit voor het stinkende wasgoed en kunnen oude zeepresten tijdens de laatste koude spoelbeurt uw schone was weer vervuilen. Om dit te voorkomen is regelmatig wasmachine onderhoud van belang.

Wasmachine onderhoud in drie stappen

  1. Reinig de zeeplade.
  2. Haal de zeeplade eruit en maak deze schoon met een sopje. Doe hetzelfde voor de ruimte waar de zeeplade inzit.
  3. Pluizenfilter schoonmaken.
  4. Het is aan te raden om een à twee keer per jaar het pluizenfilter schoon te maken. Dit filter zit links- of rechtsonder bij uw wasmachine. Open het klepje. U ziet nu een grote draaidop en een kleiner slangetje. Maak dit slangetje open en laat het water eruit lopen. Hier komt veel water uit dus zet een bakje onder het slangetje. Het pluizenfilter draait u naar links. Ook hier kan nog restwater uitkomen, dus leg er een handdoek onder. Maak het pluizenfilter en de ruimte waarin het filter zit goed schoon. Controleer of het schoepradje achterin de ruimte kan draaien. Hier willen nog weleens muntstukken en paperclips vastzitten.
  5. Was eens een keer op 90 graden.
  6. Door een keer een was te draaien op 90 graden, reinigt de wasmachine zichzelf en spoelt de wasmachine achterstallige zeepresten schoon. U kunt dit combineren met een machinereiniger.

Al met al ziet u dat dit wasmachine onderhoud weinig moeite is om uw wasmachine langer mee te laten gaan.